V okviru praznovanja dneva vrnitve Primorske k matični domovini se je včeraj na ljubljanskem Pogačarjevem trgu že tradicionalno odvil dogodek PO PRIMORSKO, ki ga vse od leta 2015 dalje v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije – Zbornico kmetijskih in živilskih podjetij organiziramo primorska živilska podjetja in zadruge. V osrčju Slovenije se obiskovalcem enkrat na leto predstavimo s pokušinami svojih izdelkov (mesnin, mlečnih izdelkov, sadja, zelenjave, ribjih jedi, testenin, primorskih vin, itd.), ki so potencialnim kupcem na voljo tudi v izredni prodaji na stojnicah.

Pod skupnim imenom Po primorsko se združeno predstavljamo večja podjetja in kmetijske zadruge (KZ), ki delujemo na območju Primorske: Delamaris, Klet Brda, Kmetijsko gozdarska zadruga Idrija, Kras, KZ Agraria Koper, KZ Tolmin, Mlekarna Planika, Mlinotest, Pivka perutninarstvo, Vina Koper in Vinakras Sežana.

KZ Tolmin je na svoji stojnici s ponosom predstavljala kakovostne mesnine lastne blagovne znamke Alpija – med njimi tudi vse tri na letošnjem mednarodnem ocenjevanju AGRA z zlatom nagrajene izdelke: domačo salamo, tolminski želodec in alpsko klobaso. Poleg tega smo z zadovoljstvom spremljali tudi živahno dogajanje na stojnici hčerinskega podjetja Mlekarne Planika, ki je obiskovalcem predstavljalo svoje okusne sire in druge mlečne izdelke.

Zbrane so ob tej priložnosti nagovorili različni ugledni gostje – med njimi pobudnica neformalnega združenja primorskih kmetijskih in živilskih podjetij Po Primorsko in nekdanja dolgoletna direktorica Mlekarne Planika Anka Lipušček Miklavič. Za spremljevalni razvedrilni program so poskrbeli Pihalni orkester Marezige in vipavski glasbeni trio Ne joči pevec.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Leave a reply