DOMAČA SALAMA 

brez glutena    brez alergenov    brez laktoze 

Domača salama je sestavljena iz grobo mletega svinjskega in govejega mesa ter slanine. Skrivnost dobre salame je v kakovostnih sestavinah, pravilnem zorenju in dobri mešanici začimb. Poznamo jo po značilni specifični aromi, ki jo pridobi pri tradicionalnem klasičnem zorenju, to traja 40 do 50 dni. Površina salame je rahlo nagubana in poraščena s plesnijo.  

Izdelujemo malo in veliko domačo salamo, obe sta pakirani v celofansko folijo. Teža kosa je cca. 0,25 kg ali 0,50 kg. 

Sestavine  

Svinjsko meso, slanina, goveje meso, jedilna sol, konzervans E250, dekstroza, antioksidant E316, začimbe in sladkor. 

Hranilna vrednost na 100 g  

Energijska vrednost  1854 KJ/446 kcal 
Maščobe  33,6 g 
Od tega nasičene maščobe  14 g 
Ogljikovi hidrati  < 0,5 g 
Od tega sladkorji   < 0,5 g 
Beljakovine  35,9 g 
Sol  4,4 g 

Suhomesnati izdelki

Pasterizirani izdelki

Narezki

Ostali izdelki