TOLMINSKI ŽELODEC 

brez glutena    brez alergenov    brez laktoze 

Tolminski želodec je izdelan iz skrbno izbranega grobo mletega kakovostnega svinjskega in govejega mesa ter slanine. Njegova specifična oblika in izbrane začimbe uvrščajo izdelek v sam gurmanski vrh. Način izdelave zahteva dolgotrajen proces in postopek sušenja s tradicionalnim klasičnim zorenjem. Mesno maso ročno polnimo v ovitke v obliki svinjskih mehurjev in postopek zaključimo z ročnim vezanjem. Zorenje traja 60 dni. Površina želodca se zaraste s plesnijo. Pred vakuumskim pakiranjem želodec olupimo. 

Teža kosa v paketu je cca. 0,45 kg.   

Sestavine  

Svinjsko meso, slanina, goveje meso, jedilna sol, konzervans E250, dekstroza, antioksidant E316, začimbe in sladkor. 

Hranilna vrednost na 100 g  

Energijska vrednost  1854 KJ/446 kcal 
Maščobe  33,6 g 
Od tega nasičene maščobe  14 g 
Ogljikovi hidrati  < 0,5 g 
Od tega sladkorji   < 0,5 g 
Beljakovine  35,9 g 
Sol  4,4 g 

Suhomesnati izdelki

Pasterizirani izdelki

Narezki

Ostali izdelki